Jägermeister Worldwide:

Jägerpedia

Vind je het leuk om grappige verhalen, interessante feiten en opwindend nieuws over Jägermeister te lezen? Klik hier om alles te leren wat je altijd al wilde weten over deze Duitse kruidenbitter met de hertenkop op de fles.

Jägerpedia – Locatie

Jägerpedia

Locatie - productie & hoofdkantoor

48
Afsluiten
Jägerpedia – Locatie

Jägerpedia

Locatie - hoofdkantoor en productie

Een metropool? Alles behalve dat! Jägermeister is stevig geworteld in het rustige Wolfenbüttel. Dit is de plaats waar wij al meer dan 70 jaar deze wereldberoemde kruidenbitter produceren.

Het is allemaal begonnen met een kleine winkel in de woonplaats van Wilhelm Mast, die in 1887 een eigen bedrijf als azijnmaker startte in Wolfenbüttel. In 1934 ontwikkelde zijn zoon Curt Mast het geheime recept voor de beroemde Jägermeister die al snel een van de meest populaire kruidenbitters in Duitsland werd. Het bedrijf dat destijds een breed scala van meer dan 20 verschillende alcoholische dranken en wijnen produceerde, groeide met het succes mee en had behoefte aan meer ruimte.
In 1958 verhuisde het management en korte tijd later ook de productie naar moderne gebouwen in de Jägermeisterstraat die de stad Wolfenbüttel naar de kruidenbitter heeft genoemd.
De verkoop van Jägermeister bleef groeien. In de vroege jaren 60 begon het bedrijf zijn kruidenbitter te exporteren - eerst binnen Europa en daarna over de hele wereld. Meer en meer nieuwe markten werden aangeboord in samenwerking met internationale distributiepartners. Ook het aantal medewerkers van Jägermeister nam toe. Op de locatie in Wolfenbüttel moest een nieuw kantoor worden gebouwd. Het nieuwe hoofdkantoor is sinds 2006 gevestigd aan de Jägermeisterstraat en is nu de thuisbasis voor Mast-Jägermeister SE.