Jägermeister Worldwide:

Jägerpedia

Vind je het leuk om grappige verhalen, interessante feiten en opwindend nieuws over Jägermeister te lezen? Klik hier om alles te leren wat je altijd al wilde weten over deze Duitse kruidenbitter met de hertenkop op de fles.

Jägerpedia – Internationaal

Jägerpedia

De wereld houdt van Jägermeister

12
Afsluiten
Jägerpedia – International

Jägerpedia

Internationaal – De wereld houdt van Jägermeister

Ongeveer 80% van de totale omzet van Jägermeister wordt nu in het buitenland gerealiseerd. Deze Duitse kruidenbitter uit Wolfenbüttel is al vele jaren een internationaal merk.

De jaren 60 waren een van de meest bewogen decennia in de historie van de mensheid: de culturele revolutie in China, de Cubaanse raketcrisis, de vredesbeweging en Woodstock in de VS, de bouw van de Berlijnse muur, schreeuwende massa's fans van The Beatles, The Doors en The Rolling Stones, het Europese studentenprotest in 1968 en de eerste vlucht naar de maan. De lijst van evenementen en gebeurtenissen lijkt eindeloos te zijn. De jaren 60 waren belangrijk voor Jägermeister, vooral omdat in deze periode de eerste activiteiten in het buitenland werden ontplooid. Mast-Jägermeister SE begon zijn exportactiviteiten op te bouwen - eerst in Europese buurlanden als Oostenrijk, Zwitserland, de Benelux en Denemarken. De eerste overzeese exporten naar de VS volgden in 1971. Vanaf dat moment was Jägermeister niet meer te stoppen. Het merk veroverde geleidelijk aan Europa, een groot aantal landen in Zuid- en Centraal-Amerika en is nu ook al vele jaren aanwezig in Afrika, Australië en Azië.
Tegenwoordig zijn de VS, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië de grootste markten voor Jägermeister. Landen zoals Frankrijk, Spanje en zelfs Rusland zijn eveneens grote markten voor Jägermeister. De doorlopende internationalisering leidt ook tot een toenemende groei in Latijns-Amerika en Azië, waarbij Mexico en Zuid-Korea de sterkste markten zijn.