Jägermeister Worldwide:

Jägerpedia

Vind je het leuk om grappige verhalen, interessante feiten en opwindend nieuws over Jägermeister te lezen? Klik hier om alles te leren wat je altijd al wilde weten over deze Duitse kruidenbitter met de hertenkop op de fles.

Jägerpedia – Fles

Jägerpedia

Fles – Origineel met ronde randen

39
Afsluiten
Jägerpedia – Fles

Jägerpedia

Fles – Origineel met ronde randen

Curt Mast was van mening dat een hoogwaardige, stabiele fles een belangrijk kenmerk van zijn fijne kruidenbitter moest zijn. Het model dat hij uiteindelijk koos, zou de opvallende groene Jägermeister-fles worden.

Hij verrichtte eerst een breuktest met een aantal verschillende flessenmodellen. Thuis in zijn keuken liet Curt Mast de ene na de andere fles van en flinke hoogte op de houten vloer vallen. Een rechthoekig model waarvan de glaskleur in eerste instantie transparant was, bleek de meest robuuste fles te zijn. Om de associatie met de jacht te versterken, werd de fles uitgevoerd in jagersgroen. Een positieve bijwerking: het donkergroene glas houdt de meeste uv-straling tegen en beschermt op die manier de kostbare kruidenbitter.
De productie van de rechthoekige, groene fles is ook nu nog een dure aangelegenheid, omdat deze zich moeilijker laat vormen dan een gewone ronde fles. De fles wordt geproduceerd bij meer dan 1500 °C en wordt voorafgaand aan het bottelen nog een keer op zicht geïnspecteerd.

Afrika Autosport Basismateriaal BrassBand CharlieSimpson China Curt Mast Digestief Dosering en filtratie Eiken vat Encyclopedie van films Etiket Fancult Fabrieksrondleiding Fles Guns N Roses Halali Herberg Hertenbloed How I Met Your Mother Hubertus-legende Infographic Internationaal Jägermeisterstraat Jägermeister-dag Jägerpedia Shirtreclame Locatie Marketingcode Maceratie New Orleans Oorsprong Opslag in eiken vaten Productassortiment Productie in algemene zin Proeven Promotieartikelen Recepten Reclame in het openbaar vervoer RockLiga Spice Speciale Editie Sponsoring USA Muziektour Vliegende bar Wolfenbuettel